MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Tradiția jocului de Țuru s-a păstrat și în acest an la Mediaș

            În prima zi a Sărbătorii Pascale, Primăria Municipiului Mediaș a organizat o nouă ediție a tradiționalului joc de Țuru, care se desfășoară în cartierul Moșnei încă din anul 1926.

Câteva sute de medieșeni au asistat și în acest an la întrecerea sportivă asemănătoare jocului de oină, încurajându-și echipa favorită pe parcursul câtorva ore. De asemenea, momentul a fost marcat și printr-un spectacol variat de cântece și dansuri populare pregătit de către organizatori. Astfel, publicul prezent a urmărit programul artistic susținut de către interpreții de muzică populară Costel Popa, Emilia Muntean, Luminița Dejan, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Bianca și Diana Crețu, Natalia și Alin Matyas. Pentru toți cei prezenți, organizatorii au pregătit și momente de dans popular tradițional, în interpretarea ansamblurilor „Târnavele“ și „Muguri de pe Târnave“, din Municipiul Mediaș.

            Jocul de Țuru este un eveniment deosebit de apreciat al Mediașului, fiind așteptat de către întreaga comunitate în Duminica Paștelui și reprezintă un mijloc de socializare, de revedere, o tradiție care trebuie continuată.